Nowości Profess 2016


Prezentujemy nowości przygotowane na sezon 2016. DSC_0774 - Kopia (2)   FLAVOURY BASE MIX LIQUIDY - PŁYNNE POKARMY PŁYNNE DODATKI DO PRODUKCJI KULEK NOWE MĄCZKI I DODATKI ZANĘTOWE
Wszystkie produkty miały swoją premierą na targach Rybomania w Poznaniu. Ale na tym nie koniec - w drugiej połowie marca zaprezentujemy kolejną grupę nowości przygotowywanych dla naszych klientów, między innymi: 1. Kulki proteinowe haczykowe – Mini method boilies 8/12 mm 2. Kulki proteinowe haczykowe POP UP - Mini method boilies 3. Kulki proteinowe haczykowe POP UP FLUO - Mini method 8/12 4. Kulki proteinowe TWO TONE (dwukolorowe) 16/20 mm 5. Soft Pellet (miękki pellet haczykowy) 6 mm 6. Zanęty z serii „Method MIX” - 1 kg 7. Zanęty z serii „OPTIMA” - 1 kg

A także oczekiwaną, nową serię naturalnych wysokoproteinowych kulek „Natural Impuls” 18 mm w op. 1 kg opartą na najlepszych mączkach rybnych, białkach mlecznych i roślinnych.


  Elite Flavuor 50 ml Bardzo silne skoncentrowany aromat, posiadający w swoim składzie wzmacniacz smaku, cechuje się wysoką rozpuszczalnością w każdej temperaturze. Sugerowane dawkowanie : 5-10 ml na 1 kg mieszanki LIVER SCOPEX   SCOPEXSQUID PLUMSQUID SCOPEXSQUIDSTRAWBERYMANDARIN CLAMPSLIVER SCOPEXPINAPLE SCOPEX w ofercie:
1. STRAWBERRY 1. STRAWBERRY & FISH 2. SECRET FRUIT 3. GARLIC & CHILI 4. BLACK CRAB 5. LIVER 6. LIVER & SCOPEX 7. SCOPEX 8. SQUID 9. SQUID & SCOPEX 10.SQUID & PLUM 11. PINEAPPLE & SCOPEX 12.MANDARIN & CLAMS 13.GARLIC & SQUID 14.BLOODWORM 15.HAIBUT & LOBSTER 16.SWEET MULBERRY 17.SMOKED GARLIC 18.SPICY HALIBUT 19.SPICY FRUIT 20.SPICY FISH
   
           

Mixy Bazowe 50/50 BASE MIX Wysokoproteinowa mieszanka o neutralnym profilu będąca bazowym składnikiem do tworzenia wartościowego miksu do wyrobu kulek proteinowych. Może być też z powodzeniem wykorzytywana jako uniwersalna gotowa mieszanka do produkcji ekonomicznych kulek zanętowych. Mix można w dowolny sposób ukierunkować, wzbogacając go odpowiednimi składnikami taki jak: mączki rybne, ziarna, dodatki ziołowe, słodziki i barwniki, tworząc w ten sposób własne receptury. Nasz miks bazowy to wartościowe źródło pokarmu, kombinacja węglowodanów, aminokwasów energetycznych, tłuszczy i betainy.
DSC_0791 - Kopia DSC_0802 - Kopia (2) skład: mąka sojowa pełnotłusta maka sojowa odtłuszczona makuch rzepakowy makuch konopny mąka kukurydziana kaszka kukurydziana zarodki kukurydziane betaina opakowanie: worki 1 kg i wiaderka 3 kg

Liquidy – płynne pokarmy GLM i KRYL Profess KRYL 100% naturalny płynny pokarm. Płynny 100% extraKt uzyskiwany z kryla. Wydajny, bogaty w enzymy i aminokwasy, posiada intensywny zapach. Znakomicie sprawdza się jako zalewa do kulek, pelletów, zanęt, method miksów lub jako dodatek do produkcji kulek proteinowych. Nie rozpuszcza PVA. opakowanie: 500 ml DSC_0758 - Kopia Profess GLM 100% naturalny płynny pokarm – małż 500 ml 100% extrat uzyskany z zielonej małży nowozelandzkiej, odznacza się niezwykle świerzym i intensywnym zapachem oraz wydajnością. Jest naturalnym źródłem pożywienia i jednym z najbardziej uniwersalnych i skutecznych naturalnych atraktorów. Znakomicie sprawdza się jako zalewa do kulek, pelletów, zanęt, method miksów lub jako dodatek do produkcji kulek proteinowych. Stanowi idalna formę rozpuszczalnego w wodzie ciekłego białka, aminokwasów. Nie rozpuszcza PVA, extrak jest bogaty w naturalną betainę. Nie rozpuszcza PVA.
opakowanie: 500 ml
DSC_0768 - Kopia  
Płynne dodatki do produkcji kulek: KONSERWANT I SŁODZIK  DSC_0770 - Kopia DSC_0773 - Kopia             Słodzik wędkarski Skoncentrowana bardzo słodka, wydajna  substancji słodząca, wykorzystywana  przy produkcji kulek proteinowych. Może być z powodzeniem wykorzystywana do dosładzania zanęt, ciast, przynęt wędkarskich. Dawkowanie:  do 10 ml na 1 kg  Opakowanie: 500 ml Konserwant do produkcji kulek  Skoncentrowany  konserwant w płynie, służący do przedłużenia świerzości a tym samym przetrzymywania wartości odżywczych kulek. Bezwonny płyn nie wyczuwalny przez ryby.  Dawkowanie: 50-70 ml na 1 kg mixu.  
Nowe mączki w opakowaniach 1 kg  Mąka sojowa ODTŁUSZCZONA  
Mąka sojowa odtłuszczona uzyskiwana jest z płatków sojowych po ekstrakcji tłuszczu. Jest jaśniejsza od mąki sojowej pełnotłustej. Stanowi bardzo dobre spoiwo, szczególnie polecana do stosowania w mieszankach typu Bird Food. Dozowanie do 20% Wartość odżywcza: 53% białko, 2,5% tłuszcz, 38% węglowodany opakowanie: 1kg

DSC_0800 - Kopia

Mąka sojowa PEŁNOTŁUSTA 
Mąka sojowa pełnotłusta produkowana jest z pozbawionych okrywy nasion soi, które mielone są do postaci mąki. Ma jasnożółty kolor i typowo sojowy zapach. Ze względu na bardzo cenne źródło białka i tłuszczu roślinnego, jest standardowym składnikiem wszystkich mieszanek. Dozowanie do 30% Wartość odżywcza: 40% białko, 16% tłuszcz, 20% węglowodany opakowanie: 1kg

DSC_0793 - Kopia
 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.